Monday, August 08, 2005

Kryddersnitter

Tilbredningstid: ca. 25 minutter
Steketid: 20-25 minutter
Ovnstemperatur: 190 grader
En halv langpanne.
Kan fryses.


2 ss smør
120 g sukker (1,33 dl)
2 egg
1 ts kanel
1 knivsodd muskat
Finrevet skall av 1 sitron
130 g hvetemel (vel 2 dl)
150 g finhakkede mandler
60 g sukat eller apsikat

2 eggehviter
100 g melis
1-2 ts sitronsaft
sukat eller apsikat


1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, et om gangen og rør inn kanel, muskat og sitronskall.

2. Sikt mel og bland det med finhakkede mandler og sukat. Rør blandingen inn i deigen. Fordel deigen jevnt ut over halvparten av langpannen og stek som angitt*.

3. Stivpisk egghvite og rør inn melis og sitronsaft til en jevn, tykk glasur. Smør glasuren over den varme kaken, sett den inn i ovnen igjen og la den stå helt til glasuren tørker. Skjær kaken i snitter og dryss finhakket sukat eller apsikat over.

No comments: